Fotograf: Helena Palm Boberg

Cacao-ceremoni med Trumresa

Varmt Välkomna till vår Cacao-ceremoni med Trumresa.

Plats: Hablingbo Gotland
När: Onsdagar kl 13-15.30
Anmälan till : ankimedium@outlook.com

Kostnad: 350 kr

Era värdar Fannia Almén och Anki Dahlby

Fannia berättar om Mayafolkets heliga medicin cacaon, även kallad hjärtats elixir. Bakgrund, myt och historia kring cacaon. Vilka hälsofrämjande egenskaper har cacaon på ett fysiskt plan men även på ett mer andligt plan? Vi hedrar och välkomnar universums kraftkällor och de fyra elementen samt cacaons ande som kallas det femte elementet av Mayafolket. Vi skålar tillsammans med cacaon som dryck och får njuta av dess hälsoeffekter.

Intention: att stärka kontakten med ditt hjärta och naturens element.

Därefter kommer Anki berätta om shamanismens olika världar och hur man med trummans hjälp kan förflytta sig mellan dessa. Trummans vibrationer har samma vibrationer som Moder Jord, vilket liknar våra hjärtslag, och används inom healingen för att balansera våra energier samtidigt som vi grundar oss och kan vara mer i våra hjärtan. Under den avslutande trumresan kommer du ha möjlighet att få möta ditt kraftdjur och ta del av dess budskap till dig.

 För att säkra din plats swishar du din betalning till 

 Anki, på telefon: 070-453 64 06. Kostnad: 350 kr.

Cacaon vi dricker under ceremonin kommer från regionen Cahabón, Guatemala och den är gjord av bönor av högsta kvalitet vid namn Criollo. Den odlas med regenerativ och biologisk mångfald och med jordbruksmetoder som prioriterar jordens hälsa samt hälsan hos de vilda djuren och ekosystemet. Cacaokollektiven vi köper cacaon ifrån är djupt rotade i autentiska mayatraditioner och värderingar, och de bevarar ett rikt kulturarv som har gått i arv i århundraden. Varje aspekt av produktionen utförs med intention och kärlek.

Vid medicinering av epelepsimediciner, om du har sår i eller på kroppen (cacao är blodförtunnande ),tar antidepressiv eller annan ångestdämpande medicin och vid intag av blodtrycksmedicin bör 100% ceremoniell Cacao intas med försiktighet. Du har eget ansvar för vad som gäller för dig och om du vill dricka ceremoniell Cacao. Är du osäker så konsultera din läkare.